Διαδικασία συγκρότησης συνέλευσης ενάντια στις εξορύξεις

Έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σημαίνουν:

  • Λεηλασία και καταστροφή του περιβάλλοντος, μέσω των αποψιλώσεων, των έργων υποδομής, την έκκληση διοξειδίου του άνθρακα, την διαρροή αργού πετρελαίου, τοξικών χημικών ουσιών, ραδιενεργών στοιχείων κ.α. με τεράστιες επιπτώσεις σε φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
  • Υποβάθμιση των ζωών μας, καθώς οι θέσεις εργασίας που τάζουν οι εταιρίες είναι ελάχιστες σε σχέση με αυτές που θα χαθούν λόγω των επιπτώσεων της δραστηριότητάς τους. Οι τοπικές κοινωνίες όχι μόνο δεν θα δουν χρήματα από αυτά τα έργα σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσια υγεία κτλ αλλά θα είναι αναγκασμένες να επιβιώνουν σε ένα τοξικό περιβάλλον.

Για τα παραπάνω, αλλά και επειδή δεν μας ενδιαφέρει οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι καταστρέφοντας τον φυσικό κόσμο και πατώντας πάνω στους/στις από τα κάτω, καλούμε το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2019 στις 18:00, στον Έσπερο (πάνω μέρος πλατείας Γεωργίου) ανοιχτή διαδικασία για τη συγκρότηση συνέλευσης αγώνα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Μια συνέλευση χωρίς ιεραρχία και διαχωρισμούς βάσει ηλικίας, φύλου, καταγωγής, σεξουαλικής προτίμησης, εμπειρίας από άλλες συνελεύσεις, δράσεις κτλ, με ελευθερία έκφρασης της κάθε άποψης, η οποία θα συζητά αδιαμεσολάβητα, αυτοοργανωμένα και με βάση τις δυνάμεις της στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, τις κινήσεις και το λόγο που θα παράγει. Χωρίς “ειδικούς΄΄ του αγώνα αλλά κόντρα σε έναν κόσμο που μας θέλει μόνες/ους, με αλληλεγγύη ανάμεσα στα άτομα που θα την απαρτίζουν, αλλά και με τους ανθρώπους περιοχών που σχεδιάζονται εξορύξεις υδρογονανθράκων. Άλλωστε, το ζήτημα δεν είναι να φύγει το πρόβλημα και να πάει αλλού, αλλά να σταματήσει να υπάρχει. Με τρόπο λήψης αποφάσεων τη συνδιαμόρφωση, να αποφασίζουμε δηλαδή, συνθέτοντας όλες τις απόψεις, έτσι ώστε η καθεμία και ο καθένας να βρίσκουν τον εαυτό τους  μέσα στα όσα αποφασίζονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *